top of page
  • ​עיסוק מוגבר במראה החיצוני ובדימוי גוף שטומן בחובו סכנות להתפתחות הפרעות אכילה. התנהגות לא שקולה ונטילת סיכונים לא מחושבים

  • דחייה חברתית שעלולה להוביל לדיכאון, התבודדות והימנעות. ​מעשי אובדנות נפוצים בגיל ההתבגרות יותר מבכל טווח גילאים אחר

  • תחושת ריקנות, ניכור וחוסר משמעות

  • תגובות של לחץ, תסכול וחרדה נוכח הדרישות הלימודיות הגבוהות והשפעתן על עתידו של המתבגר ​​​

​חשוב לזכור כי על אף שילדכם מבטא צורך בנפרדות ופרטיות, הוא זקוק (אולי אף יותר מתמיד...) לאישור, קרבה ותמיכה. למרות שהוא עצמאי ברב פעולותיו, קיים סיכון לבריאותו וחוסנו הרגשי דווקא בגיל זה.

מה מטרת הטיפול?

  • לאפשר מרחב פרטי ובטוח לבדיקה והתבוננות בנושאים שמטרידים, דרך דו שיח מכבד ובוגר, בשילוב התערבות והכוונה מקצועית מדויקת המתאימה לצרכיו של ילדכם

  • פיתוח מודעות עצמית בכדי לסייע ולתמוך בתהליך גיבוש זהותו העצמית ומימוש הפוטנציאל האישי הגלום בו

  • פיתוח "מצפן פנימי" ומודעות רגשית שירחיבו את היכולת לקבל החלטות ממקום שקול ואמפתי (כלפי עצמו וכלפי הסובבים אותו) 

  • לשנות התנהגויות מתריסות ולהרחיב דרכי ההתמודדות ​

בעיות אופייניות לגיל ההתבגרות

​הטיפול במתבגר מתחיל בפגישת הכרות ("אינטייק") איתכם ההורים, בו תספרו על ההיסטוריה האישית והמשפחתית ותפרטו את הקשיים מנקודת מבטכם. בסופה של הפגישה נערוך תיאום ציפיות משותף. בתחילת הטיפול יש חשיבות רבה בביסוס קשר של אמון וביטחון, בגלל הנטייה של מתבגרים לא לשתף את עולם המבוגרים במתרחש בנפשם. רק לאחר ביסוסו של אמון ובהסכמת המתבגר/ת ישולבו פגישות עם ההורים לבד או ביחד עם הנער/ה.

בעבודה עם מתבגרים אני משלבת בין דיאלוג מילולי לכלים מתחום התרפיה באמנות. בני נוער במיוחד נמשכים לתיאור גרפי של סמלים ולשימוש באומנות כשפה. ביטוי הקושי, באופן עקיף, על ידי אמצעי השלכתי, מאפשר לבחון את הנושאים המטרידים ממרחק בטוח, ומאפשר למטפל ולמטופל כלים טובים יותר להבין את הקושי ולמצוא פתרונות יצירתיים נוספים להתמודדות.

טיפול רגשי למתבגרים

אם הגעתם לכאן, אתם בודאי מתמודדים כהורים עם תופעותיו של גיל ההתבגרות: תנודות חדות במצב הרוח, התנהגויות מתריסות, מרידה בסמכות היוצרים מתחים קשים בבית. במהלך תקופת ההתבגרות מתרחשים אצל המתבגרים תהליכים פיזיולוגיים, שינויים קוגניטיביים, רגשיים וחברתיים המשפיעים אלה על אלה ויוצרים לעיתים תחושת מצוקה רגשית בקרב המתבגר וקושי של הסביבה להתמודד עם כך. הנער חש שהוריו אינם מבינים אותו ואינם קשובים לצרכיו.

בעיות אופייניות לגיל ההתבגרות

תהליך הטיפול

bottom of page